x 
Kundvagn - 0,00 kr

 • Kundvagnen är tom
nordkok-logo

Kaffepanna - Vattenkokare DAGNY Nordkök 2,5L

Artikelnummer: 30025
Kaffepanna eller Vattenkokare i rostfritt stål som ersätter den elektriska när du har en induktionshäll. Sparar el och tid - rymd 2,5 liter.
499,00 kr
Variant pris ändring
Pris med rabatt
Din rabatt är:
Lagersaldo : 1
Tillverkare :
nordkok-logo
 • Kaffepanna, tekittel eller vattenkokare  - som passar induktionshäll.

  Rostfri panna som visslar och rymmer hela 2,5 liter. Passar alla spisar inklusive induktionshällar. Lock på hällpipen och ett plasthandtag som inte blir varmt. Höjd inklusive handtag ungefär 24,5 cm och bottenplattans diameter 17 cm.

  Rostfri vattenkokare, tekittel eller kaffepanna med en ordentligt anpassad botten för induktionshällar. Det här är verkligen en bra produkt som ersätter den elektriska vattenkokaren om du har en induktionshäll. Du har säkert upptäckt att det går mycket fortare att koka upp vatten på induktionshällen än i den elektriska vattenkokaren. Efter många förfrågningar av våra kunder, började vi leta efter en vattenkittel av det här slaget och till slut fann vi den här - "Dagny! Kom hit och spel'" (Gammal schlagerdänga från 1958, skriven av Owe Thörnqvist.
  Dagny, var en servitris på konditoriet Café 7:an. Lalla Hansson gjorde en nyinspelning av låten 1973. Numera är det en vanlig allsång i Sverige.)

  Jo denna vattenpanna spelar verkligen - När vattnet kokar, tjuter den till så att du vet när vattnet kokar. I och för sig, hinner du sällan komma långt bort innan det sker.

  Dagny vattenkokare passar alla sorters spisar, även om vi letat fram just den här, med extra välanpassning till induktionshällar. Både påfyllnadslock och handtag har ett isolerande plastmaterial så att de inte blir för heta att ta på.

  Höjd inkl uppfällt handtag: ca 24,5 cm.
  Höjd med nedfällt handtag: ca 15 cm.
  Bottenplattans diameter: ca 17 cm.
  Rymd: 2,5 liter.
  Huvudsakligt material: Rostfritt stål.

  Varumärke: NORDKÖK 

 • Små råd ”FAQ” när det gäller Dagny Kaffepanna.

   - Om locket känns trögt att ta av eller sätta på, kika på dess kant - där finns tre ”flärpar” som man kan bocka in med hjälp av en liten tång.

  - Om du använder pannan på en induktionshäll, tänk då på att, om du kokar upp vatten med ”Super/Max/Power-effekt”, inte fylla pannan upp till bredden då effekten från hällen är mycket stark, kan det hända att vattnet ”stormkokar”.

  - Vissel/tjutljudet kommer från locket och inte från pipen. Det betyder att du inte behöver låta pipen täcka mynningen. Personligen låter jag den aldrig täcka för. Vattnet rinner jämnare med piplocket uppfällt.

  - Häll inte upp vattnet för häftigt. Pipen är ganska smal för att behålla tryck i pannan och för att vattnet ska koka snabbare. Så ta det lugnt.

  - Då och då, kan det vara bra att kontrollera, att lockets handtag sitter fast ordentligt. Bara skruva åt med måtta, så att du är säker på att det sitter fast.

  - Ett gott råd som tåler att upprepas, fyll aldrig kannan maximalt! Lämna lite bubbelutrymme, särskilt när du använder den på induktionshäll. Energiöverföringen kan vara mycket kraftfull på Maxläget.

  Om du har några frågor eller egna tips du vill dela med dig av, hör gärna av dig till oss. Hoppas du får mycket glädje av din ”Dagny”. LIVING STUDIO


Copyright 2020 - Alla rättigheter förbehållna. Nalepa Design AB