Skip to main content
 x 
Kundvagn - 0,00 kr

Kundvagn

Kundvagnen är tom

 x 
Kundvagn - 0,00 kr

Kundvagn

Kundvagnen är tom

ferm living logo90pxferm LIVING -  DANSK DESIGN – LAVET MED KÆRLIGHED

ferm LIVING bygger på skandinavska designtraditioner och retrocharm - dock med en säregen grafisk touch, som gör varje produkt modern. ferm LIVING har sina rötter i Danmark, där Trine Andersen grundlade en grafisk designstudio år 2005. Beslutet om att starta en egen verksamhet, hade sitt ursprung i en personlig vision om en fågel på en kvist - färdig att när som helst flyga iväg. Fågeln är ännu idag en del av ferm LIVINGS logotyp. Klicka här om du vill se hela vårt sortiment av ferm LIVINGs produkter.

(..) ferm LIVING utvidgades snabbt till ett design- och interiörproduktföretag. När Trine inte kunde finna tapeter med den grafiska design hon ville ha, tog hon saken i egna händer - och hennes första tapetkollektion blev lanserad i februari 2006. Responsen från designmedvetna kunder var överväldigande och nu är ett utvidgat och konstant växande sortiment av interiörprodukter tillgängligt över hela världen. Förutom försäljningen på hemmamarknaden i Danmark, arbetar ferm LIVING intimt samman med återförsäljare och distributörer världen över. Dock har all design bevarat sina rötter i den danska myllan, där det hela började.

ETT HUS FULLT AV PRODUKTER

I ferm LIVING-huset finner du produkter till alla rum i ditt hem. Sortimentet omfattar tapeter, textilier, prydnadsartiklar, wallstickers, design till köket, badrummet och kontoret samt ett stort urval av produkter åt barn. Många olika material används: ekologisk bomull, återbrukspapper, läder, trä, porslin och metall. ferm LIVING  håller sig gärna till hederliga material som hantverkare brukat i årtusenden och föredrar hållbara och ekologiska alternativ, där det bara är möjligt. Konturerna av en huskropp, är ett återkommande tema i ferm LIVINGS design. Produkterna är gjorda för folks hem och den enkla huskonturen är en ikonisk symbol, som verkligen signalerar ”hem”. Huskonturen används som ett grafiskt nyckelelement på ferm LIVING etiketter, visitkort, butiksinventarier och naturligtvis också i ferm LIVINGS produktdesign.

ETT PAR ORD AV GRUNDLÄGGAREN

Navnet ferm er faktisk inspireret af min bedstemor." När hon sa att någon var ”ferm på fingrene” - dvs duktiga med sina händer - var det ett särskilt stort beröm. Jag vill gärna tro, att hon skulle uppskatta ferm LIVINGs produkter. De är moderna och har samtidigt en betryggande huslig kvalitet över sig - och vi sörjer för att alla produkter är av god kvalitet.”

”Min design har alltid varit baserad på mitt eget liv. Den första tapeten gjordes eftersom jag inte kunde hitta den rätta, rena grafiska designen, jag ville ha. Då tänkte jag helt enkelt, att ville jag ha en specifik grafisk stil, så fanns det kanske andra som ville samma sak - och så gjorde jag det bara. Senare fick vi barn och stod i en liknande situation, när det gällde design till barnkammaren. Senare var vi i behov av andra saker, när vi flyttade in i ett större hem med öppen planlösning. Vardagslivet är min inspiration.” 

”Jag har aldrig skapat något efter någon särskild strategi eller iskall beräkning. Det kommer från hjärtat. Jag är otroligt glad och tacksam - och fortfarande rätt så överraskad - över att se, att denna design har tilltalat så många människor. Jag håller mig fortsatt till samma designfilosofi, som det hela började med - att göra det som känns rätt. Då har man en mycket bättre chans, att det också känns riktigt för andra.”  Till ferm LIVINGs produkter